Solidariteitsoproepen

Benetton is het enige grote internationale merk dat nog altijd geen compensatie betaald heeft aan de slachtoffers van Rana Plaza. Tot 24 april wil de Schone Kleren Campagne de druk op Benetton verhogen.  Teken de petitie op Avaaz! En lees voor meer info de artikels over Benetton op deze website. 

Benetton schudde in de jaren 80 en 90 de consumenten wakker met controversiƫle reclamecampagnes. Met maatschappijkritische reclamebeelden wisten ze zich in de kijker te werken. Tijdens de UN-HATE campagne in 2011 lieten ze wereldleiders met elkaar zoenen. Maatschappijkritiek is mooi, maar alleen geloofwaardig als je zelf trouw bent aan de waarden die je promoot. En daar wringt nu net het schoentje bij Benetton... In onderstaand campagne filmpje toont de Clean Clothes Campaign de 'true colors of Benetton'.

 

-         

  Petitie

Respecteer de vakbondsvrijheid in Bangladesh

"H&M, C&A, Zara, GAP en VF: kom je belofte om de arbeidsomstandigheden te verbeteren in je toeleveringsketen na! Dring er bij jullie leveranciers in Ashulia op aan dat ze de aanklachten tegen vakbondsleiders- en militanten laten vallen. Zet de Bengaalse overheid onder druk, om ervoor te zorgen dat de mensen die gevangen gezet zijn onmiddellijk worden vrijgelaten, dat alle aanklachten vervallen, en dat het recht op vakbondsvrijheid gerespecteerd wordt. Ook moet zo snel mogelijk een proces opgezet worden om het minimumloon te herzien."

captcha 

*) Onze nieuwsbrief houdt je 4 maal per jaar op de hoogte van het wel en wee van de Schone Kleren Campagne.


skc01